Erfgoed: van de 11e eeuw tot heden zal het Domaine du Château de Bioul verschillende fortuinen beleven. Hij was getuige van verschillende oorlogen en ging door vele handen. Vervallen onder de bezetting van de familie Jauche die er een hypotheek op nam om hun financiële moeilijkheden het hoofd te bieden, werd het in 1554 verbrand door de troepen van de koning van Frankrijk Henri II, waarna de familie van Brandenburg de geschiedenis zal veranderen feodaal kasteel tot een prestigieus herenhuis.
Enkele eeuwen later arriveerde François Vaxelaire, oorspronkelijk afkomstig uit Wiesembach in Lotharingen, in België, waar hij de “goedkope” warenhuizen oprichtte.
Hij begon met het huren van het kasteel van Bioul in 1896, verwierf het vervolgens in 1906 en liet grote ontwikkelingswerkzaamheden uitvoeren
Een passie voor wijn
Het idee om een wijngaard over te nemen, was een droom die we op onze oude dag hebben bewaard. Toen we Belgische wijn ontdekten, veranderde alles!
We verlieten Brussel om ons te vestigen in het familiekasteel en enkele maanden later plantten we onze eerste wijnstokken in het hart van “Vignoulle”, een plaats met een wijnverleden.
Tegenwoordig brengen onze 11 hectare wijnstokken de heuvels van weleer tot leven. In het hart van dit unieke erfgoed worden al onze wijnen geproduceerd en gerijpt gedurende de seizoenen: Johanniter, Muscaris, Pinotin …
Kent u onze druivensoorten niet? Ze doen denken aan Riesling, Muscat of Pinot noir, maar zijn van nature resistent tegen schimmelziekten die kunnen leiden tot totale oogstverliezen (valse meeldauw, echte meeldauw).
Bovendien zijn ze perfect geschikt voor noordelijke klimaten en kunnen we chemicaliën vermijden. En in 2019 ontvangen we onze biologische certificering.
Een milieufilosofie
Onze “knowhow” is gebaseerd op respect voor de natuur en traditie.
Zoals alle liefhebbers willen wij het beste: de beste druiven in de beste omstandigheden voor een beter milieu.
De wijngaard is gelegen op de beste hellingen van Bioul. Deze zijn van nature klei-kalksteen en worden doorkruist door een plaat van Carboon schist.
De samenstelling van de bodem, de stroming van water en de blootstelling zijn allemaal elementen die bijdragen aan de notie van het Bioul terroir. Elk perceel wordt niet systematisch bewerkt, maar volgens zijn behoeften.
Gekanaliseerd gras, heggen, lage opbrengsten, een verloren groentetuin, bijenkorven in het hart van de wijnstokken, zitstokken voor roofvogels… zijn een aantal van de benaderingen die we in praktijk hebben gebracht om de biodiversiteit te ontwikkelen. Deze garanderen ons een druif rijk aan aroma’s, zonder residuen van bestrijdingsmiddelen en met een uniek en uitzonderlijk karakter!
Mossiat 2018
17,50 €
| Fris, droog, mineraal, evenwichtig | Bronner | ||
| Kristallijne wijn met mineraal karakter | Mooie levendigheid in de mond | ||
| 8-10° | 1-3 jaren | ||
| 12% | Vis Schaaldieren Petits gris de Warnant |
Uitverkocht
Wees de eerste om “Mossiat 2018” te beoordelen Reactie annuleren
Gerelateerde producten
10,00 €
Frankrijk
7,70 €
Frankrijk
13,60 €





Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.